Mnenja uporabnikov

Spoznajte zgodbe naših strank in njihove izkušnje s sitemom ATOM

Pred ATOM-om smo v podjetju uporabljali druga orodja, vendar nam vnos podatkov v ta orodja ni dal nobene koristne povratne informacije. Ko podatke vnašamo v ATOM, jih program obdela, predstavljeni pa so nam zgolj ključni, na podlagi katerih sprejemamo odločitve. Zaradi teh izboljšav se je efektivnost našega planiranja prevozov in s tem poslovanja močno povečala.

Celoten proces od naročila do fakture nam sedaj vzame vsaj tretjino manj časa, saj lahko ponavljajoča naročila hitro kopiramo, planiranje je pregledno in enostavno, z enim klikom pa voznik dobi vse potrebne informacije. Kot je razvidno iz naših delovnih prostorov, praktično ne uporabljamo več papirjev za hranjenje in iskanje informacij, ker jih vedno najdemo v ATOM-u. Na voljo so nam tudi razne analize, s pomočjo katerih lahko zaznamo možnosti izboljšav poslovanja.

Kot enega izmed številnih zanimivih primerov lahko omenim, da se je naše delo z obračunom plač voznikov zmanjšalo kar za 65 %, saj je ta funkcionalnost v ATOM-u tako rekoč avtomatizirana.

Podporna ekipa nam je na voljo v vsakem trenutku in moram priznati, da tako pozitivne izkušnje s podporo še nismo imeli. To je tudi eden izmed ključnih razlogov, zakaj bi ATOM priporočil vsakemu transportnemu podjetju.

Matej Oven – vodja logistike, T.L.Sirk d.o.o.

V našem podjetju smo kar nekaj časa iskali in preizkušali različne rešitve, ki bi optimizirale procese in s tem olajšale in izboljšale naše poslovanje. Menim, da je ATOM edinstvena aplikacija na trgu, ki je izpolnila vsa naša pričakovanja, saj ne lansira zgolj surovih podatkov, temveč jih obdela in optimizira do te mere, da je na nas le še sprejemanje pomembnih odločitev.

Kot lastnika me zanimajo relevantni podatki brez nepotrebnega balasta, na podlagi katerih lahko sprejemam učinkovite odločitve. Pomembno je tudi, da so mi ti podatki na voljo hitro, kjerkoli in kadarkoli, na enem mestu. Rad bi izpostavil ekstremno hitro odzivnost podporne ekipe, ki nam je vedno na voljo. Všeč mi je, da je ekipa mlada in razmišlja v koraku s časom ter ima globoko razumevanje transporta. Prehod na ATOM je bil lažji kot smo pričakovali, strošek pa je v primerjavi z dobičkom, ki ga zaradi učinkovitosti aplikacije dosegamo, zanemarljiv. Dosegli smo razbremenitev zaposlenih, saj se je obseg administrativnih del zmanjšal na minimum, v vsakem trenutku pa imamo na voljo podatke in predloge, kako sprejeti najboljšo odločitev.

Bojan Fortuna – direktor, Forbiz d.o.o.

ATOM nam je priporočil poslovni partner in moram reči, da smo v testnem obdobju hitro spoznali, da je program precej boljši kot orodja, ki smo jih uporabljali do takrat. Ko smo se še podrobneje spoznali s funkcionalnostmi, si nismo mogli več predstavljati, da bi delali na star način.

Ker je ATOM spletna aplikacija, so podatki v vsakem trenutku na voljo celotni ekipi, tudi ko nismo več v pisarni. Včasih kakšen plan pripravim celo med postankom, ko se popoldan vozim s kolesom.

Všeč mi je hitrost opravljenih operacij v aplikaciji. Lahko bi rekel, da nam postopek od naročila do fakture sedaj vzame 15 minut manj. Sami lahko izračunate, koliko to pomeni v celem dnevu, tednu, mesecu …

Preglednost in prikaz relevantnih podatkov je čudovita. V kolikor se nam karkoli zalomi, nam je na voljo hitro odzivna podporna ekipa, ki ima vedno posluh za naše težave in predloge.

ATOM priporočam vsem, glede na vse izkušnje v transportu pa z gotovostjo lahko trdim, da je to najboljša aplikacija za transportna podjetja.

Boris Dobranić – vodja logistike, Trampuž transport d.o.o.

V našem podjetju smo dalj časa iskali rešitev za optimizacijo poslovanja. Prepričala nas je že prva predstavitev aplikacije ATOM. Ko smo program imeli možnost še testirati, pa razmislek ni bil več potreben. Že med testnim obdobjem nam je bilo jasno, da s prehodom na ATOM avtomatsko preidemo na elektronsko poslovanje, kar je bila tudi ena od naših prioritet.

Pred prehodom na ATOM smo imeli ogromno težav s sledljivostjo dokumentacije, gorami dokumentov, iskanjem po arhivu, nepreglednostjo naročil, ročnim planiranjem s pomočjo Excela, polnimi mizami nerazporejenih naročil, preobremenjenostjo celotne ekipe … Večkrat se je zgodilo, da smo ogromno časa in energije porabili za iskanje podatkov, ki so nam zdaj vedno na voljo le klik stran in jih lahko v trenutku posredujemo stranki. Tudi delo od doma zaradi omejitev starega sistema ni bilo mogoče, s prehodom na novo aplikacijo pa smo v času COVID-a brez težav organizirali tudi delo na daljavo.

Nad podporo, strokovnostjo, prilagodljivostjo in predvsem poznavanjem in razumevanjem transporta celotne ekipe AISS smo pozitivno presenečeni. Posluh ekipe in želja po novih rešitvah na obeh straneh prinašata kup izboljšav in optimizacij, ki so v današnjih časih nujne.

V ATOM-u je postopek od prejema naročila do izdelave fakture zelo dobro definiran in ga je možno opraviti v eni minuti. Tako so disponenti v našem podjetju s prehodom na ATOM (optimizacijo vnosov naročil, planiranjem in izdelavo faktur) prevzeli kompletno fakturiranje in tudi izterjavo dolgov, kljub temu da se je njihov obseg dela po izstopu Velike Britanije iz EU občutno povečal. S staro aplikacijo to brez dodatnega zaposlovanja v nobenem primeru ne bi bilo mogoče. V našem podjetju je delo organizirano tako, da je organizator transporta – disponent zadolžen za celoten postopek od vnosa naročila do izdelave fakture oziroma njenega plačila.

Glavna prednost ATOM-a je modul Planiranje. Zelo pregledna in enostavna uporaba nam omogoča, da imamo konstanten nadzor nad vsemi prevozi. Možnosti za napake, kot so izguba naročil, ni več. Predogled pred pošiljanjem planov nam omogoča, da lahko za vsak prevoz vnaprej natančno predvidimo, po kateri poti in s kakšnimi stroški bo prevoz opravljen.

Kot že omenjeno, smo s spletnim dostopom do aplikacije že v času COVID-a organizirali delo na daljavo, ki se ga še vedno poslužujemo in se je izkazalo za zelo uspešno. Nekateri zaposleni tako svoje delo občasno opravljajo kar z njihovih priljubljenih lokacij.

Strošek ATOM-a je v primerjavi z vsemi prednostmi ki jih prinaša, zanemarljiv, saj smo se zaradi optimizacije poslovanja, avtomatske reorganizacije in elektronskega poslovanja (strošek pošiljanja po navadni pošti se je zmanjšal za 75 %) izognili dodatnemu zaposlovanju. Zanesljivo in hitro pošiljanje faktur direktno iz aplikacije nam je omogočilo, da smo pospešili denarni tok.

ATOM smo že in bomo z veseljem tudi vnaprej priporočali našim kolegom in poslovnim partnerjem. Menimo, da s tako pozitivno izkušnjo sodelovanja in odnosa med našim podjetjem in ekipo ATOM-a naša transportna skupnost ogromno pridobiva.

Jure Ceglar – disponent, Vitrans d.o.o.

V začetni fazi smo testirali ATOM in ugotovili, da je program enostavnejši za uporabo od tistega, ki smo ga uporabljali pred tem. Takoj nam je bilo jasno, da bomo z uporabo ATOM-a pridobili veliko večji nadzor nad delom in poslovanjem. Tako se je zares izkazalo.

Pred uporabo ATOM-a smo večkrat iskali podatke med papirji in ugotavljali, kje se  nahajajo vozniki. Sedaj imamo večji nadzor in hitrejšo sledljivost vedno in povsod.
Komunikacijo s šoferji izvajamo direktno iz programa, saj je omogočeno hitro in enostavno pošiljanje delovnih nalogov. Glede obračuna plač voznikov nam program omogoča hitro in enostavno vnašanje in obračunavanje.

Pohvaliti moramo tudi odzivnostkorektno podporo ekipe, ki nam je vedno na voljo. Super je, da je ATOM dosegljiv vedno in povsod, saj se zgodi, da lahko zadeve preverimo in uredimo kar izven pisarne. Obračune plač lahko zdaj na primer delamo kjerkoli in ne potrebujemo drugih pripomočkov oz. dokumentacije.

Nadzor in preglednost podatkov, kakršna ju imamo na voljo v ATOM-u, smo delovne procese v podjetju izboljšali. Način dela znotraj programa nas je pripeljal do tega, da smo zaradi efektivnosti pridobili vsaj eno delovno mesto in si s tem zlahka upravičili strošek programa. Zaradi enostavnosti programa lahko nekdo, ki je predhodno opravljal drugo delo, sedaj fakturira ali pa se tega nauči v izredno kratkem času.

ATOM bi torej priporočil vsem transportnim podjetjem ne glede na velikost, ki želijo narediti korak naprej in si olajšati procese, posledično pa izboljšati poslovanje.

Matic Slavec – koordinator pisarne, Klaut d.o.o.